kedd, június 30, 2009

Játék.

Ha sár van, nem lehet játszani a parkban, illetve lehet, de nem szeretnék két kis malaccal hazatérni, ki kell találni valamit.

Ezt játszottuk a lányokkal: Mindenki mond egy állatot s akinek mondja, az kell mondjon két dolgot arról az állatról. Mivel csak hárman voltunk, hát mindegyikünk mondott a másik kettőnek egy-egy állatot. S körbe-körbe járt a játék. Észre sem vettük milyen hosszút sétáltunk, veszekedés, nyafogás és morgás nélkül. A nagyobbik néha még mondott egy harmadik infót is a szóban forgó állatról. Magam is meglepődtem, milyen sokat tudnak a gyerekek. A kicsi pl. a disznóról azt mondta: 1. azt mondja: röf-röf-röf, 2. kunkori a farka. Sokszor mosolyogtam. Aztán arra is jó a játék, hogy tanuljunk és tanítsunk új dolgokat az állatokról és magam is észrevegyem hol kell még pótolnom saját ismereteimet. Jó ez a játék még utazáskor is. És lehet variálni. 

4 megjegyzés:

  1. igazán jó ötlet :) nemrég találkoztam hasonló esettel...míg a rendelőbe várakoztam egy anyuka 3 gyerekével hasonlót játszott :) hasznos időtöltés!

    VálaszTörlés
  2. Máté mikor elunja a gyaloglást (nem bírom, vegyél fel...) a színeket gyakoroljuk. No, addig megyünk, amit látunk egy piros táskát, majd egy zöld kukát stb... Ki ér oda először... Valahogy hazaérünk:) Igaz néha zavarba hozunk egy-egy piros táskás hölgyet, de sebaj:P

    VálaszTörlés
  3. a te játékod fogjuk játszani az autós helyett, legközelebb, mikor Gyergyóba utazunk az autóban... Köszi:)

    VálaszTörlés
  4. Evódia, közönöm a jó ötletet, mi is kipróbáljuk a színes játékot.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...